søndag 20. februar 2011

Ny leilighet

Så kom dagen. Dagen da jeg og kjæresten min skulle dra for å se på ei ny leilighet.
Vi visste ikke så mye om leiligheten, annet enn leiepris og hva som var inkludert i den, pluss ca størrelse på den og hvor den var, selvsagt. Den lå i utkanten av byen, litt oppe på en høyde.

Vi fikk skyss dit opp, og det første vi la merke til var utsikten. Vi hadde utsikt over hele fjorden, og det var nydelig, selv om det var vinter. Vi ringte på døra og han som skulle leie ut kom ut, vi hilste og gikk ned i kjelleren for å se på leiligheten. Vi hadde håpet det ikke skulle være i kjelleren, men nå var vi jo der, så vi ville gjerne se gjennom hele leiligheten før vi bestemte oss.
Når vi kom inn "ytterdøra" holdt vi på å snuble over en sofa; døra åpnet rett inn i stua. Ei stue på størrelse med hybel-leiligheten på internatet.

"Her har vi da stua", sa mannen
"Som dere ser er den ikke så stor, men den er da koselig. borte i hjørnet der har dere "kjøkkenet".

Kjøkkenet var en liten benk, en vask og to steikeplater.

Så gikk vi inn gjennom en dør og første dør til venstre var badet. Badet var kokende varmt og knøttlite. Der var en do, en vask og et hjørne man kunne dekke for med dusjforheng. for å bruke vasken måtte man stå inne i dusjen. Neste så vi vaskeromme. Det var bare en stor åpning i enden av gangen der varmtvannstanken, vaskemaskinen og et skap stod. Veldig knotete satt opp. Så bar det inn i gangen mot soverommet. Der fikk vi opplyst at den ene døra var til et kjølerom. Ganske stort kjølerom, nesten på størrelse med badet. Deretter viste han oss badstuen som var mer eller mindre inne på soverommet. Ikke bare var den dårlig plassert, den var også liten. Nesten som et kott å dømme (han som bor der nå bruker den som klesskap). Så kom vi til soverommet. Det var nesten like stort som boden min hjemme, og hadde knapt plass til en enkeltseng, langt mindre en dobbeltseng. Der var det også ei dør som gikk ut på en platt...1,5 meter fra "ytterdøra", som egentlig bare var en verandadør.

Vi var høflige når vi dro og sendte senere en sms der det stod at vi ikke var interesserte. Det ble bare for knotete  og lite for to personer å bo. vi fikk beskjed tilbake om a det var fullt forståelig og et ønske om ei god helg.

Leilighetsjakten fortsetter.

Ingen kommentarer: